logo
 

“Raikkonen is niet te koop”

30 juni 2013 — Eric Boullier blijft ondanks de berichtgeving van de jongste dagen erin geloven dat Raikkonen ook volgend seizoen voor Lotus zal rijden.

Nu Webber zijn afscheid van de Formule 1 heeft aangekondigd wordt Raikkonen nog meer dan vroeger aan het tweede zitje bij Red Bull gelinkt. De Fin zou mogelijk voor Red Bull kunnen kiezen indien Lotus hem geen voldoende competitieve wagen kan geven. Bij Red Bull lieten ze de voorbije dagen alvast weten dat ze het rijdersduo Vettel-Raikkonen zeker zouden zien zitten.

Maar Eric Boullier, teambaas bij Lotus, laat verstaan dat Raikkonen niet te koop is en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de Fin ook volgend seizoen nog voor Lotus zal rijden.

“We doen er alles aan om Kimi bij ons te houden. We doen alles wat binnen onze mogelijkheden ligt,’ zei Eric Boullier tegenover Bild am Sonntag. “Ik ben ervan overtuigd dat we Raikkonen niet zullen verliezen.”

“Kimi is niet te koop. Hij heeft geen nood aan nog meer geld in zijn leven, hij verdient voldoende. Red Bull kan Kimi niet kopen. Ik weet wat in Kimi zijn hoofd omgaat en daarbij is geld niet de belangrijkste drijfveer.”

Boullier verwijst daarmee naar de goede band die Raikkonen heeft met het team. Hij vindt er een mooi evenwicht en moet vooral niet te veel pr-activiteiten doen, iets waarvan de Fin nooit een grote fan is geweest.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België