“Raikkonen is veel te duur”

03 november 2009 — Kimi Raikkonen startte tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi voor het laatst met de Ferrari F60 en wat 2010 betreft is er voor de Finse rijder nog steeds weinig duidelijkheid. Bij Brawn GP verklaarde Ross Brawn alvast zelf dat Raikkonen te duur zou zijn.  

Raikkonen gaf eerder zelf al aan dat hij een overstap naar de Britse renstal McLaren nog als enige optie zag en dat uiteraard vooral omwille van zijn eigen prijskaartje. Raikkonen was in 2009 nog maar eens de duurste rijder op de grid want zijn salaris bij Ferrari bedroeg maar liefst 45 miljoen dollar. Nu enkel Brawn GP en McLaren nog een competitief zitje zouden kunnen bieden krijgt Raikkonen dus opnieuw wat tegenwind. De wereldtitel van 2007 begint stilaan haar waarde te verliezen.
 
“Ik heb nog enkele mogelijkheden en ik zou het liefst in de F1 blijven rijden maar dan moet wel alles perfect worden afgesproken zoals ik het wens. Ik sluit geen overeenkomst af die slecht voor me is of waar ik geen goed gevoel bij heb. We zullen wel zien wat er gaat gebeuren”, aldus Kimi Raikkonen over zijn mogelijkheden voor 2010.
 
Ondertussen wist ook Sir Jackie Stewart zijn mening over de huidige situatie van Raikkonen te geven. Volgens de voormalig rijder en teambaas is de kans heel groot dat Raikkonen nog enkele seizoenen groot geld wil verdienen en dat hij dus waarschijnlijk wel weet waar hij mee bezig is. Volgens Stewart zal Raikkonen dus gewoon op de grid verschijnen in 2010.
 
“Hij zal vast en zeker nog enkele seizoenen veel geld willen verdienen. Zijn salaris zal links of rechts toch wel aanvaardbaar worden gevonden”, aldus Sir Jackie Stewart.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België