“Raikkonen kan dit seizoen kampioen worden”

04 augustus 2012 — Dat zegt James Allison, de technisch directeur van Lotus, het team waarvoor de Fin rijdt.

Fernando Alonso staat momenteel aan de leiding in de wk-tussenstand met 164 punten. Kimi Raikkonen staat momenteel vijfde en heeft een achterstand van 48 punten op de Spanjaard.

Er zijn echter nog negen races te rijden en we zijn dus pas net voorbij halfweg het seizoen. Als je weet dat er iedere race wel iets kan gebeuren, dat het rijdersveld uitermate competitief is en dat de winnaar van iedere race 25 punten behaalt, dan is volgens James Allison alles nog mogelijk.

“Waarom niet,” antwoordde Allison tegenover Sky Sports toen men hem de vraag stelde of hij geloofde dat Raikkonen nog kampioen kan worden. “Er zijn heel wat punten te verdienen wanneer je een race wint en er zijn nog heel veel races die gereden moeten worden. De voorsprong is klein in vergelijking met de punten die er nog te verdienen zijn.”

Volgens Allison kan de filosofie die het team dit seizoen heeft met betrekking tot de huidige wagen de Fin helpen in zijn strijd voor de titel.

“Een van de fouten die het team vorig seizoen maakte is dat het zich te snel wou focussen op de nieuwe wagen voor volgend seizoen. Dit jaar hadden we dan ook op voorhand reeds bepaald dat we de huidige wagen iets langer zouden ontwikkelen dan dat we vorig jaar hebben gedaan,” besluit Allison.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België