Raikkonen: “Met een betere strategie was er veel meer mogelijk”

09 april 2017 — Kimi Raikkonen finishte de GP van China als vijfde, op twee seconden van beide Red Bulls. Volgens de Fin was een veel beter resultaat mogelijk geweest indien er een andere strategie was gehanteerd.


Raikkonen deed naar het einde van de race zijn beklag over de banden en de balans van de wagen. Raikkonen is van mening dat een veel beter resultaat haalbaar was.

“Ik denk dat we veel meer hadden moeten krijgen dan dat we hebben gekregen maar dat is nadien makkelijk om te zeggen,” zei Raikkonen na afloop van de race. “We zijn te laat gestopt voor nieuwe banden. Vervolgens was de race grotendeels voorbij. Ja, we hebben uiteindelijk beide Red Bulls bijgehaald maar het was te laat. Ik denk dat de wagen zich goed gedroeg op nieuwe banden maar de voorste gingen er na twee ronden al vandoor.”

Binnen een week is er al de GP van Bahrein, een race waarin Ferrari opnieuw de uitdager van Mercedes wil zijn, al heeft de Italiaanse renstal tegen Bahrein wel wat werk te doen.

“We hebben zeker en vast werk te doen op het vlak van de setup zodat we over het algemeen meer tevreden zijn. Onze snelheid was echter niet zo slecht. Het was echter geen geweldig resultaat.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België