logo
 

Raikkonen: “Mijn relatie met Vettel is gebaseerd op vriendschap, niet op politiek”

04 augustus 2018 — In een interview heeft de Fin Kimi Raikkonen de loftrompet afgestoken over zijn goede vriendschap en samenwerking met teamgenoot Sebastian Vettel.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Kimi Raikkonen is bezig aan een sterk seizoen bij Ferrari. De Fin is weliswaar nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning sinds hij Ferrari enkele jaren geleden opnieuw vervoegde, hij presteert dit seizoen wel een stuk sterker dan vorig jaar.

Desondanks is het nog steeds niet duidelijk of Raikkonen ook volgend jaar nog voor Ferrari zal rijden. Aan de verstandhouding met teamgenoot Sebastian Vettel zal het volgens Raikkonen alvast niet liggen.

“Het is beter dan dat hij mij een idioot zou noemen. Dat zegt hij ook, maar dat is eerder zeldzaam ...,” grapte de Fin tegenover het Duitse ‘Sport Bild’. “Echt eerlijk, we hebben altijd goed met elkaar kunnen opschieten. Met hem is er niets van politiek gedoe of allerlei bullshit, het is een normale vriendschap.”

Zelfs een onderlinge aanrijding, zoals tijdens de GP van Singapore vorig jaar zorgt niet voor extreme spanningen tussen Raikkonen en Vettel.

“Hij is rechttoe rechtaan en dat is niet veranderd naarmate hij meer succesvol werd. Zelfs wanneer we soms crashen, dat is geen onderwerp van discussie meer nadat we erover gesproken hebben.”

“Ook na onze crash in Singapore in 2017 was er geen discussie of stilte. Hij is iemand die zijn schuld kan toegeven en bij mij is dat hetzelfde.”

Volgens Raikkonen zorgt de goede verstandhouding tussen Vettel en hemzelf ervoor dat Ferrari competitiever wordt.

“Het is veel beter om in zo’n leuke sfeer te werken. Het zorgt er ook voor dat de wagen sneller is dan wanneer we met elkaar overhoop zouden liggen,” aldus Raikkonen.

“We hebben allebei hetzelfde doel: Ferrari kampioen maken. We vullen elkaar zeer goed aan in de manier waarop we het team willen pushen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België