logo
 

Raikkonen moet al voor de start opgeven: “Een grote kans gemist”

01 oktober 2017 — Na een dramatische start van de kwalificatie volgde er ook een dramatische start van de race voor Ferrari. Deze keer was Kimi Raikkonen het slachtoffer. De Fin kon door een motorprobleem niet deelnemen aan de race en spreekt van "gemiste kans".


Al voor de race van start ging zat de race er voor Raikkonen dus al op. Raikkonen verloor vermogen tijdens zijn rondje richting de startgrid en ondanks het feit dat de mecaniciens volop aan de slag gingen moest Raikkonen de handdoek gooien.

Een dramatisch begin dus voor Raikkonen en Ferrari. Raikkonen zag daardoor een bijna zekere podiumplaats, en mogelijk zelfs een overwinning, verloren gaan. Sebastian Vettel bewees van op de allerlaatste plaats immers dat Ferrari in Sepang zonder problemen bijzonder competitief was.

“Het doet ons allemaal pijn maar we kunnen er niets aan doen,” zei Raikkonen in een reactie. “De wagen werkte heel het weekend perfect en het probleem kwam dan ook uit het niets.”

“Ik ben er zeker van dat we een zeer goede race hadden kunnen rijden. Wat de snelheid betreft waren we zeer snel maar uiteindelijk konden we niets doen.”

Opvallend is dat teamgenoot Sebastian Vettel bij het begin van de kwalificatie een gelijkaardig probleem leek te hebben. Raikkonen weet echter niet of zijn probleem gelijkaardig was aan dat van Vettel op vrijdag.

“Ik weet niet wat hij voelde want ik reed niet met zijn wagen. Ik denk niet dat iemand van ons weet of het probleem gelijkaardig was maar we kennen wel het uiteindelijke resultaat,” besloot Raikkonen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België