Raikkonen na derde tijd: “Het was een middelmatig rondje”

12 november 2016 — Kimi Raikkonen kwalificeerde zich als derde voor de GP van Brazilië. Het was zijn beste kwalificatie op het circuit van Interlagos sinds 2008. Toch vond de Fin zijn rondje maar middelmatig.


“Tijdens heel de kwalificatie ondervond ik op verschillende plaatsen moeilijkheden, vooral enkele bochten in de middelste sector,” blikt Raikkonen terug op zijn kwalificatie. “Om eerlijk te zijn was mijn laatste snelle ronde volgens mij redelijk middelmatig. Hij was blijkbaar wel genoeg voor de derde plaats op de grid. Mercedes is te ver verwijderd.”

In Interlagos wist Ferrari zich wel voor Red Bull te kwalificeren. Wanneer Raikkonen gevraagd wordt waarom dat hier wel lukt zegt Raikkonen dat het vaak details zijn die het verschil maken tussen Red Bull en Ferrari.

“Het is vaak erg close geweest. Gedurende gans het jaar was het erg close. Soms lagen we achter en soms lagen we voor. We hebben redelijke races gereden en hebben als team erg goed werk verricht. We hebben ons op bepaalde vlakken verbeterd en soms nieuwe zaken geprobeerd. We hebben enkele positieve zaken geleerd.

“Ik denk dat we als team zeer goed werk verricht hebben. Hopelijk kunnen we morgen een sterke race rijden,” blikt de Fin vooruit naar morgen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België