Raikkonen: “Naast de polepositie gegrepen door ‘verkeer’ op de baan”

07 april 2018 — Kimi Raikkonen leek in Q3 even op weg naar de polepositie maar hij moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven en tevreden zijn met de tweede plaats op de grid. Volgens de Fin lag 'verkeer' mee aan de basis van de verloren strijd om de polepositie.

Raikkonen was na afloop van de kwalificatie teleurgesteld dat hij naast de polepositie had gegrepen, al is een tweede plaats uiteraard ook niet slecht.

“Mijn laatste rondje was door verkeer verre van ideaal,” zei Raikkonen na de kwalificatie. “Ik dacht dat ik heel wat zou kunnen verbeteren maar uiteindelijk was het niet zo’n goed rondje. Het is teleurstellend want het weekend was tot dusver redelijk goed verlopen. Je wil ook altijd meer en beter.”

Tijdens de openingsrace in Australië kwalificeerde Raikkonen zich ook als tweede, al moet hij toen Hamilton voor laten gaan. Raikkonen finishte uiteindelijk als derde maar in Bahrein wil hij beter doen.

“De start is niet echt verschillend,” zei Raikkonen. “Het is alleen een andere wagen die voor mij staat. Je staat nooit naast elkaar, je staat immers tweede. Ik bevind me eigenlijk in dezelfde positie maar met een andere wagen voor mij dan de vorige keer. Dat maakt geen verschil.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België