Raikkonen: “Nieuwe Ferrari nu al duidelijk beter dan onze wagen eind vorig jaar”

25 februari 2016 — Kimi Raikkonen kende gisteren geen probleemloze eerste testdag maar de Fin is wel nu al best tevreden over de Ferrari SF16-H.


Raikkonen beperkte zich gisteren tijdens de eerste drie uur tot het rijden van enkel installatierondjes nadat Ferrari uit voorzorg alle systemen van de wagen wenste te checken. Ferrari deed dit nadat Sebastian Vettel de dag voordien tegen het einde van de tweede testdag door een probleem zijn wagen aan de kant moest parkeren.

“Het was duidelijk geen ideale start, we verloren een halve dag,” blikt Raikkonen terug op zijn eerste testdag. “Soms heb je problemen die je moet zien op te lossen. Het vroeg redelijk wat tijd maar we slaagden er toch in om nog heel wat ronden te rijden. We hebben niets aan de wagen veranderd dus probeerden we eerst wat kortere runs te doen en de wagen gewoon te worden. In de namiddagsessie deden we vervolgens langere runs.”

Raikkonen is na zijn eerste kennismaking met de SF16-H best tevreden over de nieuwe wagen.

“Het eerste gevoel zit redelijk goed. Over het algemeen niet de beste dag maar ik ben er zeker van dat we goed zitten. Nu moeten we simpelweg wat meer tijd in de wagen doorbrengen en sommige dingen proberen verbeteren. Ik ben er zeker van dat het een betere wagen zal zijn. De wagen is nu al beter dan de wagen van eind vorig jaar, wat betekent dat we goed bezig zijn,” besluit de Fin.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië