logo
 

Raikkonen ontsnapt aan gridpenalty voor GP van Bahrein

06 april 2018 — Ferrari-piloot Kimi Raikkonen is ontsnapt aan een gridpenalty voor de komende race in Bahrein.


Tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Bahrein reed Kimi Raikkonen in zijn Ferrari de snelste tijd. Even voor het einde van die tweede oefensessie ging het echter mis tijdens een pitstop.

Een wiel van Raikkonen zijn Ferrari werd niet goed gemonteerd en de Fin moest zijn Ferrari SF71H aan de kant van de baan parkeren. Naar aanleiding van het incident werd door de stewards een onderzoek ingesteld.

Nadat eerder ook al tijdens de GP van Australië twee wielen slecht gemonteerd werden bij het Haas F1 team was dit al het derde incident in amper twee weken tijd waarbij een wiel na een pitstop niet goed vast zat.

Net als bij het Haas F1 team krijgt nu ook Ferrari een geldboete van 5000 euro voor de zogenaamde ‘unsafe release’. Bij het Haas F1 team kwam de factuur na de GP van Australië op het dubbele te liggen, toen was er immers sprake van twee incidenten.

Raikkonen komt echter goed weg met zijn boete want de stewards konden ook besloten hebben om de Fin een gridpenalty voor de GP van Bahrein te geven.

“De stewards stelden vast dat de wagen in een onveilige toestand opnieuw op de baan werd gestuurd”, luidde het in een mededeling van de FIA. “Dat is een inbreuk tegen artikel 28.13.b. De stewards stelden vast dat het team de rijder de instructie gaf om de wagen meteen aan de kant te zetten en dat de rijder hieraan zo snel en zo veilig mogelijk gevolg gaf. Consequent met eerdere incidenten waarbij een wagen werd op het circuit werd geparkeerd besloten de stewards om de verplichte gridstraf niet toe te kennen omdat het team al het mogelijke had ondernomen. De stewards besloten vervolgens om het team een boete te geven van 5000 euro.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België