Raikkonen: “Op een bepaald moment zag het er helemaal niet goed uit”

15 april 2018 — Kimi Raikkonen finishte de GP van China op het podium. Het was een podiumplaats die op een bepaald moment in de race erg veraf leek, dat geeft ook Raikkonen zelf toe.

“Ik denk dat ik een goede start maakte maar dat ik dan jammer genoeg geblokkeerd kwam te zitten en in de eerste bochten ingehaald werd,” blikt Raikkonen terug. “Ik ondervond vervolgens wat problemen om in het begin de anderen te volgen.”

Na een moeilijk begin van de race kwam Raikkonen even aan de leiding te rijden omdat Ferrari hem eigenlijk veel te lang op de baan hield alvorens zijn pitstop uit te voeren. Nadat die pitstop dan eindelijk was uitgevoerd kwam de safety car op de baan en kon Raikkonen tijdens het restant van de race profiteren van zijn nieuwere banden.

“Wanneer ik alleen reed was het zeker niet slecht. Het begin van de race was echter verre van ideaal en vervolgens bleven we duidelijk te lang buiten. Ik kende vervolgens wat geluk met de safety car. Ik had een goede snelheid op de mediums maar uiteindelijk zou ik de softs nodig gehad hebben om er echt voor te kunnen gaan.”

“Ik denk dat het uiteindelijk echter oké was. Ik was veel sneller dan Valtteri maar eenmaal je dichtbij komt is het erg moeilijk om de wagen voor je te volgen. Om een goede run te hebben, zodat je jezelf kan lanceren heb je echt wel betere banden nodig.”

Al bij al is Raikkonen echter tevreden met zijn derde plaats op het podium.

“Ik ben echter tevreden met wat ik aan de finish krijg, op een bepaald moment zag het er immers helemaal niet goed uit,” besloot de Fin.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België