logo
 

Raikkonen op het podium: “Weinig last gehad van rugproblemen”

22 september 2013 — Kimi Raikkonen zag een uitstekende race beloond met een podiumplaats.

image
De uitputtingsslag van Singapore, zo kan je de race van vandaag nog het best omschrijven. Wanneer je dan rugproblemen hebt en van op de dertiende plaats moet vertrekken, dan zijn de vooruitzichten niet zo goed. Toch slaagde de Fin erin om op het podium te eindigen.

Raikkonen verklaarde na afloop van de race dat hij tijdens de race niet zo veel problemen ondervond van zijn rug, al zag het er eerder tijdens het raceweekend wel naar uit dat hij forfait moest gaan geven.

“Ik voelde er weinig van tijdens de race,” zei Raikkonen. “Gisteren was echter niet ideaal, aangezien ik amper heb gereden.”

“We zijn dan ook erg tevreden met de derde plaats. De problemen op zich kunnen we wel oplossen tegen de volgende race.”

De rugproblemen die Raikkonen in Singapore had vinden hun oorsprong meer dan tien jaar geleden. In 2001 crashte Raikkonen immers met een Sauber F1-bolide toen hij aan het testen was. Sindsdien ondervindt Raikkonen op geregelde tijdstippen hinder.

“Het is niet de eerste keer dat ik problemen ondervindt met mijn rug. Ik weet dat ik op dat vlak wat werk voor de boeg heb gedurende de komende winter. We zullen zien wat we dan kunnen doen,” aldus de Fin. “Nu na de race is het niet 100 procent maar we hebben twee weken om te rusten en het terug goed te krijgen. We hebben ons uiterste best gedaan vandaag en we konden niet meer behalen dan dit.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België