logo
 

“Raikkonen presteert zoals we van hem hadden verwacht”

23 april 2012 — Een week geleden liet Kimi Raikkonen na afloop van de GP van China verstaan dat hij eventueel een podiumplaats verwachtte in Bahrein. En die heeft hij dus ook gehaald.

image

Bij Lotus zijn ze uiteraard erg tevreden over de uitstekende prestatie in Bahrein. Even zag het er naar uit dat Raikkonen eventueel met de overwinning aan de haal had kunnen gaan, maar uiteindelijk moest de Fin zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Uiteraard is ook die tweede plaats een fantastisch resultaat. De derde plaats van Romain Grosjean maakte het feestje bij Lotus compleet. Voor aanvang van het seizoen kreeg Lotus echter veel kritiek te verwerken omdat het Kimi Raikkonen had aangetrokken als rijder.

Volgens veel mensen was het een wilde gok. Volgens anderen was het gewoonweg een stunt om sponsors aan te trekken. Uiteindelijk lacht Lotus nu in haar vuistje en geeft Raikkonen de criticasters lik op stuk.

“Ik herinner me nog steeds het interview waarbij men steeds maar terugkwam op het aantrekken van Raikkonen en dat het een wilde gok was,” zegt Gerard Lopez, eigenaar van het team, tegenover Autosport. “Hij is nochtans een wereldkampioen. Hij is niet oud, hij is fit en erg gemotiveerd.”

“Ik heb hem reeds bij andere teams bezig gezien en hij heeft nog nooit op een manier zoals nu gewerkt. Ik denk dan ook dat hij zich bevindt waar hij hoort te zijn en waar ik hem had verwacht,” reageert Lopez op de kritiek.

Ook na de GP van China was er nog kritiek op de Fin omdat hij zijn banden compleet had opgereden. De GP van Bahrein is het weerwoord van de Fin en zijn team.

“Ik zag dat hij fit was en we hadden dan ook hoge verwachtingen dat hij zou presteren. Dit is de bevestiging dat het een goede keuze was,” besluit Lopez.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië