Raikkonen: “Problemen veroorzaakten te hoge bandenslijtage”

16 maart 2014 — Kimi Raikkonen eindigde na een moeilijke race op een licht teleurstellende achtste plaats. image

De Fin blokkeerde veelvuldig zijn voorwielen, waardoor het vermoeden rees dat er een probleem zou zijn met het brake-by-wiresysteem op de Ferrari. Raikkonen zelf gaf na de race echter te kennen dat een reeks kleinere probleempjes de aanleiding waren tot het blokkeren van de voorwielen, waardoor de banden veel sneller gingen slijten.

“De remmen waren ok. Aan het begin van de race hadden we daar een klein probleempje mee, waardoor mijn bandenslijtage veel hoger lag. Als dat gebeurt verlies je vooraan grip, blokkeer je je wielen en krijg je last van onderstuur. Het waren dus niet alleen de remmen, maar een combinatie van kleine dingen, waardoor het soms wat verraderlijk werd.” legt de Fin uit.

“Het is niet het gemakkelijkste, maar ik ben er zeker van dat we een oplossing zullen vinden. Het is trouwens niet voor het eerst dat ik me in dergelijke situatie bevind, en we zullen niet rusten vooraleer het probleem opgelost is. Al duurt het een week, of een maand, het kan me niet schelen. Het is niet de eerste keer, maar zo gaan de zaken nu eenmaal.”

Raikkonen blijft echter optimistisch, en geeft aan dat Ferrari tot veel meer in staat is, eenmaal de kinderziektes uit de wereld zijn geholpen.

“Er waren meerdere probleempjes op kleine vlakken, maar veel van die probleempjes kunnen je toch moeilijkheden bezorgen. We hebben nu een duidelijker beeld van wat er ongeveer aan de hand is, en als we een weekend kunnen hebben zonder die problemen, dan kunnen we veel sterker uit de hoek komen. Dit is nu eenmaal het resultaat, maar ik hoop dat we tegen de volgende race het meeste kunnen verhelpen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België