Raikkonen reageert op kritiek: “Zo zit de F1 nu eenmaal in elkaar”

28 december 2015 — Kimi Raikkonen heeft tijdens het seizoen 2015 meermaals een serieuze portie kritiek mogen verwerken. De Fin reageerde er niet vaak op maar tijdens een interview met ESPN doet Raikkonen dat nu toch.


Sebastian Vettel behaalde drie overwinningen en bijna twee keer zoveel punten als teamgenoot Kimi Raikkonen. Raikkonen eindigde enkel tijdens de GP van Bahrein op het podium en raakte een paar keer betrokken bij incidenten en aanrijdingen.

De Fin kreeg dan ook heel wat kritiek te verwerken, al laat hij dat niet aan zijn hart komen.

“Het is niet zo dat ik plots een veel slechtere rijder ben geworden, maar je weet hoe men in de F1 denkt,” aldus Raikkonen tegenover ESPN. “De eerste keer dat ik het weer erg goed doe dan zal er lof zijn, terwijl het de volgende race dat het slecht gaat opnieuw omgekeerd zal zijn. Dat is nu eenmaal de F1.”

Raikkonen steekt echter ook de hand in eigen boezem en geeft toe dat hij zelf ondermaats gepresteerd heeft.

“Het was beter dan in 2014, wat de snelheid betreft was het veel beter. Het was niet echt mooi om te zien, maar ik moet dan ook zeggen dat het niet zo’n heel erg goed jaar geweest is. Het was echter wel veel beter dan vorig jaar. Het is echter niet leuk wanneer je moeilijke tijden beleeft,” geeft Raikkonen toe.

De ‘Iceman’ verwacht echter in de nabije toekomst opnieuw veel beter te kunnen presteren.

“Ik verwacht nog steeds om in de toekomst sterkt te presteren, dat is waar ik naartoe wil werken. Ik ben er zeker van dat de wijzigingen aan de wagen daarbij zullen helpen. Zal dat voldoende zijn? Dat zullen we volgend jaar zien. Op velerlei vlakken was ik dit jaar meer tevreden dan vorig jaar. De resultaten waren echter nog steeds niet wat ik van mezelf verwacht,” besluit Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België