logo
 

Raikkonen: “Red Bull vandaag te sterk”

21 april 2013 — Kimi Raikkonen finishte vandaag als tweede, net als vorig jaar. En net als vorig jaar was Sebastian Vettel vandaag te snel voor beide Lotus-wagens. image

De Fin had nooit het gevoel aanspraak te kunnen maken op de overwinning. Raikkonen startte vandaag als achtste, en werd uiteindelijk tweede, dankzij een goed werkende tweestopstrategie. Op het einde slaagde hij er echter niet meer in om Sebastian Vettel te bedreigen voor de zege.

“Ik denk niet dat we dit weekend snelheid genoeg hadden tegenover Red Bull Racing. Tijdens de kwalificaties konden we wel nog wat hoger geëindigd zijn, maar uiteindelijk kwamen we nog steeds te kort ten opzichte van de Red Bull. De tweede plaats was dan ook het beste wat we vandaag konden behalen.” legt Raikkonen uit.

Raikkonen vroeg tijdens de race waarom Lotus hem zo vroeg naar binnen riep. De Fin was van mening dat zijn banden nog goed genoeg waren, wat hij na de race ook aangaf. Raikkonen vond dat de wagen de hele race zeer goed met het rubber omsprong.

“Het is normaal dat de plannen tijdens de race al eens gewijzigd worden. Ik wist wel dat het verraderlijk zou worden als we nog langer zouden doorgaan op die banden. De bandenslijtage op de wagen was zeer goed, en ik wilde gewoon weten waarom ze wilden wisselen omdat mijn banden op dat moment nog goed waren. Het betekende dat we een langere stint voor de boeg hadden, maar uiteindelijk slaagden we erin om de Force India achter ons te houden.”

“We hadden vrijdag al de plannen gemaakt om de race met twee pitstops vol te maken. Het voelde goed aan vandaag, en we konden een flink aantal plaatsen goedmaken. Ik had niet de beste start, maar na de tweede ronde voelde de wagen beter en beter en kon ik toch nog voldoende pushen.”

Teamgenoot Romain Grosjean bracht Lotus naar een dubbel podium, en zo kregen we een identiek podium als vorig seizoen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België