logo
 

Raikkonen rijdt komende races met wagen die kortere wielbasis heeft

07 november 2013 — Kimi Raikkonen zal naar alle waarschijnlijkheid de komende twee races afwerken met de Lotus-bolide die over een kortere wielbasis beschikt ...

image
De Fin reed in Abu Dhabi met de Lotus die over een kortere wielbasis beschikt en zal dat volgens Eric Boullier, de teambaas bij Lotus, waarschijnlijk ook de komende twee races doen?

Zijn keuze voor de kortere wielbasis komt er nadat Lotus besliste om vanaf de GP van Zuid-Korea met een langere wielbasis te rijden. Die versie van de wagen past minder goed bij de rijstijl van Kimi, waardoor hij nu dus beslist om terug te keren naar de oudere versie met de kortere wielbasis. Romain grosjean is dan weer erg tevreden over de versie met de langere wielbasis.

“Ik denk niet dat hij net als Romain fan zal worden van de langere wielbasis,” aldus Boullier. “Misschien spreek ik iets voor mijn beurt maar volgens mij zal hij de kortere wielbasis verkiezen, terwijl Romain liever de langere wielbasis heeft.”

Boullier liet ook nog weten dat het bijzonder moeilijk is om tijdens een raceweekend alsnog van de ene versie naar de andere versie over te stappen. Daarom ook dat er bij voorkeur een keuze moet gemaakt worden voor aanvang van het raceweekend.

“Wat je ook kiest, je moet erbij blijven tot de race,” besluit Boullier.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België