logo
 

Raikkonen scoort beste resultaat dit seizoen

24 augustus 2014 — Na een slechte eerste seizoenshelft is er toch weer wat hoop voor Raikkonen. Voor het eerst dit seizoen kon hij zijn teamgenoot Alonso verslaan door vierde te eindigen in zijn favoriete grand prix. (lees ook: Raikkonen: "Ik denk dat Spa-Francorchamps mijn favoriete circuit is"). image

“We hadden besloten om deze race agressiever aan te pakken door te stoppen voor de andere wagens. Omdat ze nog moesten binnenkomen kon ik heel lang in de buurt van de leiders blijven. We deden ons best en voor de eerste keer slaagden we erin een cleane race te hebben zonder problemen.”

Even leek Raikkonen zelfs op weg naar een podium, maar vijf ronden voor het einde slaagde de andere Fin, Bottas, erin Raikkonen in te halen.

“Toen Bottas in de Williams dicht bij mij kwam, wist ik dat ik niet over de snelheid beschikte om me te verdedigen op de rechte lijn. Met een paar ronden te gaan wist hij me nog in te halen.”

Toch is Raikkonen tevreden over zijn resultaat en hij hoopt dan ook dat dit de aanzet is voor nog betere resultaten.

“In het algemeen ben ik tevreden met hoe het weekend geëindigd is. We wisten dat het niet gemakkelijk ging zijn op het circuit, maar de wagen is verbeterd en de pace was goed. De vierde plaats toont aan dat het de goede richting uitgaat, maar dat wil niet zeggen dat we er al zijn. We hebben veel punten behaald, maar we zijn hier om te winnen en we zullen verder werken om de top te bereiken.”

Ook teambaas Mattiacci was tevreden over Raikkonens resultaat. Mede daardoor behoudt Ferrari de derde plaats in het constructeurskampioenschap.

“We zijn erg blij voor Kimi. Vandaag kwam hij dicht bij het podium en hij scoorde zijn beste resultaat tot dusver. Door dit resultaat behouden we ook onze derde plaats in het constructeurskampioenschap.”

Voor de volgende race in Italië, waar Ferrari een thuisrace rijdt, is hij minder optimistisch. Hij vreest vermogen te kort te komen ten opzichte van de krachtbronnen van Mercedes.

“De volgende race zal zeer gecompliceerd worden omdat topsnelheid het sterke punt is van de Mercedes-motoren. We zullen ons met alle middelen proberen te weren omdat de inspanningen voor het verbeteren van de wagen van ons team tot nu toe al bemoedigende resultaten gegeven heeft.”

De laatste overwinning van Ferrari op Monza dateert van 2010 toen Alonso Button kon afhouden.

Geschreven door Boye Buyens

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëKimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië