logo
 

Raikkonen: “slechte prestatie door slechte kwalificatie”

28 oktober 2012 — Kimi Raikkonen moest vandaag genoegen nemen met een zevende plaats achter beide Red Bulls, Ferrari’s en McLarens. De Fin had een duidelijke analyse: de startplek zou beter moeten, wil je een resultaat behalen. Een podium zou er volgens hem ingezeten hebben.

“Ik dacht echt dat we een wagen hadden waarmee we voor een podiumplaats konden strijden en ik ben er zeker van dat dat ook zo was.” vertelde Raikkonen na de race. “Het foutje dat we gisteren maakten heeft al die kansen weggenomen.”

Raikkonen zat de hele race achter Filipe Massa. De Fin kon er slechts op één moment voorbijgeraken. Dat was net na de pitstop van Massa, maar op het rechte stuk geraakte de Braziliaan met veel gemak dankzij het DRS voorbij de Lotus-rijder.

“Ik kon maar één keer voorbij Massa geraken, maar hij haalde mij in op het rechte stuk. Ik had een hele goede wagen ter beschikking vandaag, maar ik kon echt niets doen. Op het rechte stuk kon ik niemand voorbijsteken.”

“Dit is zeer teleurstellend, maar zo gaat het nu eenmaal. We hebben gisteren niet voldoende goed gepresteerd en nu hebben we de prijs daarvoor betaald.”

Doordat Vettel en Alonso goede resultaten behaalden is Raikkonen zo goed als uitgeschakeld voor de titel. Hij staat op 67 punten van wk-leider Vettel.

“Het kampioenschap is vrijwel weg, maar dat maakt niet echt uit. Ik ben gewoon teleurgesteld met onze prestatie van gisteren, want daardoor konden we vandaag niets doen.”

“Hopelijk kunnen we volgende week iets slimmer zijn en de snelheid hebben om voor het podium te strijden,” besluit Raikkonen.

image

Geschreven door Stef Mertens

Categorieën: Kimi RaikkonenLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië