Raikkonen snapt klaagliederen over Pirelli niet

18 april 2013 — Kimi Raikkonen sluit zich niet aan bij het geklaag van andere rijders over de nieuwe banden die Pirelli produceerde voor het seizoen 2013. image

Verschillende rijders en teams beklagen zich onophoudelijk over het te extreme gedrag van de nieuwe Pirelli-band, vooral over de softband, die vorig weekend in China voor het eerst ter beschikking van de teams gesteld werd. Kimi Raikkonen hoort daar vooralsnog niet bij.

De Fin ondervindt geen grote verandering ten opzichte van vorig seizoen en is dan ook van mening dat er niet geklaagd moet worden. Nochtans maakt Pirelli zich zelf toch al een beetje zorgen, want het liet de soft compound voor Bahrein vallen en opteert voor de mediumband in combinatie met de hardste bandensoort.

Raikkonen: “Ik vind dat je genoeg kan aanvallen op deze band. Je kan er natuurlijk nooit honderd procent uit puren. Ze zijn uitstekend voor de kwalificaties, maar dan is het aan de rijder zelf, want je moet er zo goed mogelijk mee omgaan tijdens de race. Het scheelt niet zo veel met vorig jaar, dus ik snap eigenlijk niet waarom iedereen zo loopt te klagen.”

In Bahrein zal Raikkonen enkel tevreden zijn met de overwinning, gezien het mooie resultaat dat Lotus in 2012 behaalde op het circuit van Sakhir met een tweede plaats voor Raikkonen zelf, en de derde plek voor zijn teamgenoot Romain Grosjean.

“Afgezien van Maleisië hadden we dit seizoen al goeie races. We zijn natuurlijk nog maar aan de vierde Grote Prijs toe, dus kunnen we eigenlijk nog niet veel zeggen. Het is niet omdat we vorig jaar in Bahrein zo’n mooi resultaat boekten dat dit nu ook automatisch zo zal zijn. We moeten altijd blijven vechten en mooie punten proberen te scoren, zodat we in de running blijven. Als alles naar wens verloopt, dan kunnen we opnieuw hoog eindigen, al is het natuurlijk nutteloos om op voorhand beloftes te doen. Het is nog altijd autosport, en daar kan van alles gebeuren.” vertelt Raikkonen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België