logo
 

Raikkonen steeds in de punten maar niet tevreden over seizoensbegin

04 mei 2019 — Kimi Raikkonen slaagde er in Azerbeidzjan in om ondanks een start uit de pitlane toch in de punten te finishen. De Fin was daar best tevreden over maar tegelijkertijd zit Raikkonen ook met gemengde gevoelens wanneer hij op de eerste races van het seizoen terugblikt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo Racing (@sauberf1team) op

“We scoorden een punt, dat is beter dan niets. Het was moeilijk, we hadden niet voldoende grip,” blikt Raikkonen terug op zijn race in Baku.

“We slaagden er niet echt in de banden goed te doen werken waardoor we minder grip hadden. We deden echter wat we konden en ik verwacht dat de volgende race voor ons wat eenvoudiger wordt.”

Ondanks de constante puntenfinishes heerst er ook teleurstelling bij Raikkonen, en dan vooral omdat er tijdens de eerste races van het seizoen minder werd uitgehaald dan dat volgens hem mogelijk was.

“We hebben op zijn minst punten gescoord,” blikt Raikkonen tegenover ‘Motorsport Week’ verder terug op de eerste races van het seizoen.

“Ik vind echter niet dat we tijdens één van de raceweekends alles uit ons pakket gehaald hebben, op dat vlak is het dan ook teleurstellend. We zullen echter alles blijven finetunen.”

“Het is een jonge groep mensen dus we moeten het hier en daar wat beter zien te doen. Ik ben er zeker van dat alles uiteindelijk positief zal uitdraaien.”

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenSauber

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België