Raikkonen teleurgesteld met tweede plaats: “Jammer om net naast de pole te grijpen”

30 september 2017 — Kimi Raikkonen moest tijdens de kwalificatie slechts 45 duizendsten toegeven op Lewis Hamilton. Het betekende dat Raikkonen niet zijn eerste polepositie in jaren veroverde, wat uiteraard voor enige teleurstelling bij de Fin zorgde.


“Het is best oké, maar het is uiteraard wel teleurstellend wanneer je er zo dichtbij bent,” aldus Raikkonen. “Ik denk dat ik er het meeste heb uitgehaald, er is altijd ruimte voor verbetering, maar honderd procent perfect zal het nooit zijn. Je vindt altijd wel iets dat beter kan. De wagen doet het al gans het weekend goed.”

Na afloop van de kwalificatie was er ook ruimte voor een grapje. De Fin wil in Maleisië immers niet zoals in Singapore meteen crashen bij de start.

“We gaan proberen om verder te geraken dan honderd meter,” grapte Raikkonen. “Het is een lange weg naar de eerste bocht. Wanneer je een goede start maakt dan kan je daar enigszins van profiteren.”

“In de eerste bochten zit alles dicht op elkaar en gebeurt er vaak veel. We zullen proberen om de eerste drie bochten goed door te komen en we zullen zien wat er vervolgens gebeurt.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België