logo
 

Raikkonen teleurgesteld: “We hadden vandaag makkelijk kunnen winnen”

01 juli 2018 — Kimi Raikkonen is ondanks zijn tweede plaats teleurgesteld. De Fin is er immers van overtuigd dat Ferrari vandaag had kunnen winnen.


Die overwinning ging echter naar Max Verstappen, die een jagend Ferrari-duo kon afhouden. Raikkonen meende na afloop van de race dat Ferrari mogelijk wat vroeger had kunnen jagen, aangezien het nu enkele ronden tekort kwam om Verstappen van de overwinning te houden.

“De wagen was zeer goed maar uiteindelijk waren er niet voldoende ronden, anders hadden we makkelijk kunnen winnen,” zei Raikkonen na afloop van de race. “Het is bijzonder jammer, we beschikten vandaag over een geweldige wagen, zeker tegen het einde van de race. Het was wel een beetje tricky tijdens het begin van de tweede stint. Uiteindelijk voelden de banden tegen het einde zeer goed aan.”

“Het is teleurstellend dat we niet winnen maar het is goed voor het team dat we zoveel punten behalen, zeker in de strijd voor het kampioenschap, Mercedes kende immers een verschrikkelijke dag.”

Door zijn tweede plaats klimt Raikkonen naar de derde plaats in het rijderskampioenschap.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België