logo
 

Raikkonen tweede maar hoopte op de overwinning

24 juni 2012 — Kimi Raikkonen werd vandaag tweede in de grote prijs van Europa. De Fin profiteerde van de pech van zijn teamgenoot en Sebastian Vettel. Toch hoopte de Fin op meer ...

Een tiental ronden voor het einde van de race reed hij voorbij Hamilton naar zijn eindplaats maar hij had liever zijn eerste zege na zijn comeback behaald, al waren ze daar bij Lotus te traag voor.

Voor de race werd Lotus al bestempeld als favoriet voor de overwinning maar dan dacht men op dat moment meer aan Grosjean. De Fransman viel echter uit toen hij tweede reed en een probleem met de alternator kreeg.

“We hadden vandaag niet de snelheid om mee te doen voor de overwinning.” aldus Raikkonen. “Op het einde van de race is een tweede plaats oké, maar niet waarop we hadden gehoopt.”

Bij de start wou de Fin al beslag leggen op de derde plaats maar in plaats van hij ging zijn teamgenoot voorbij Maldonado. Daarna moest hij ook nog Kobayashi voorbij laten. Pas na de safety car kon hij echt plaatsen goedmaken.

“We hadden een goede start maar ik werd geblokkeerd door Maldonado in de eerste bocht en verloor een paar plaatsen. Op dat moment lag ik wat achter. We hebben ons vervolgens goed herpakt en ik had een paar zware duels met sommige rijders die ik inhaalde en die mij inhaalden.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België