Raikkonen verwacht geen grote veranderingen

11 mei 2013 — Kimi Raikkonen verwacht dit weekend geen al te grote veranderingen in de volgorde door de upgrades die de teams meebrengen naar Barcelona. image

De Fin eindigde de tweede vrije training gisteren op de vierde plaats, op iets meer dan twee tienden van de snelste tijd van Sebastian Vettel. Daardoor denkt Raikkonen dat de volgorde nagenoeg dezelfde zal blijven als tijdens de eerste vier wedstrijden. Hij denkt dat alle teams ongeveer dezelfde vooruitgang hebben geboekt, waardoor geen enkel team echt in het voordeel zal zijn.

“Het ziet er nog steeds ongeveer gelijk uit als in de vorige races. Het zal volgens mij afhangen van wie het goed voor elkaar heeft in bepaalde races en onder bepaalde omstandigheden. Dat zullen degenen zijn die met de prijzen gaan lopen.” meent Raikkonen.

De wereldkampioen van 2007 ontgoochelde allesbehalve tijdens het eerste kwart van het seizoen, met een overwinning in Australië en tweede plaatsen in China en Bahrein. Daardoor bevindt Raikkonen zich nu op de tweede plaats in het kampioenschap, op tien punten van Sebastian Vettel, die de overwinning behaalde in Bahrein. Desondanks vindt de Fin dat zijn wagen door de updates nu helemaal anders aanvoelt dan die die hij drie weken geleden nog naar het podium reed.

“Sinds we hier de vorige keer waren is de wagen zo hard veranderd, omdat toen de winter hier nog heel duidelijk aanwezig was. Als we terugkijken naar de laatste race in Bahrein, mogen we zeggen dat elke dag anders kan zijn. Er zijn nog wel wat zaken op de wagen die aan verbetering toe zijn, maar dat is normaal.”

Speel mee met het Grand Prix van Spanje Spel. Minimaal 500 Euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België