Raikkonen viert overwinning: “Champagne is dezelfde als voor tweede en derde plaats”

22 oktober 2018 — Uiteraard was Kimi Raikkonen enorm blij met zijn eerste F1-overwinning sinds 2013. De Fin vierde die overwinning in geheel zijn eigen stijl, niet zo uitbundig als dat een andere rijder dat zou doen. Er kon zelfs een grapje over de champagne af.


Iedereen gunde het Raikkonen eigenlijk wel, die overwinning, al zullen ze dat bij Mercedes uiteraard niet openlijk toegeven. De Fin is echter graag gezien en iedereen weet dat Raikkonen eigenlijk meer overwinningen in zijn F1-carrière had kunnen behalen. 

Raikkonen zelf reageerde in geheel zijn eigen stijl tijdens het interview na afloop van de race. Niet uitbundig vierend maar duidelijk wel genietend van het moment.

“Het was lang geleden maar hier staan we weer,” zei Raikkonen na afloop van de race toen hij zijn eerste overwinning sinds 2013 mocht vieren. “Het is een geweldig weekend geweest, de wagen was heel de tijd goed.”

“Ik ben uiteraard veel blijer dan wanneer ik tweede zou geëindigd zijn,” aldus de Fin toen hem gevraagd werd hoe het voelde om te winnen. Vervolgens maakte hij een grapje over de champagne.

“De champagne proeft niet echt anders dan de laatste keer dat ik op het podium was! Ik denk dat het hetzelfde spul is als voor de tweede en derde plaats.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België