logo
 

Raikkonen voor twee jaar naar Sauber, Vandoorne krijgt het moeilijk

11 september 2018 — Kimi Raikkonen zal de volgende twee jaar bij Sauber aan de slag gaan, het team waar zijn carrière begon in 2001. Met dit nieuws in het achterhoofd zal het voor Stoffel Vandoorne aartsmoeilijk worden om aan een zitje te geraken in 2019.


Sauber heeft het nieuws bevestigd maar het was Raikkonen zelf die op zijn Instagram-account liet weten dat het om een tweejarige overeenkomst gaat.
Hoewel de Fin zijn laatste race in 2013 won en zijn tweede passage bij Ferrari niet altijd gebracht heeft wat ervan verwacht werd,  is dit voor Sauber een grote vis die binnengehaald wordt. Teambaas Fred Vasseur is dan ook zeer te spreken over zijn nieuwe rijder.
“Kimi Raikkonen vastleggen is voor ons een belangrijke bouwsteen in het project waar we hier aan werken. Het brengt ons ook een stap dichter in de vooruitgang die we als team willen boeken,” aldus Vasseur.
“Het onbetwistbare talent van Kimi en zijn schat aan ervaring zal niet alleen bijdragen aan de ontwikkeling van de auto maar zal de groei en ontwikkeling van het hele team stimuleren.”
“We samen aan 2019 beginnen op stevige fundamenten en we zullen gedreven zijn om resultaten te laten noteren die er toe doen,” besluit de Fransman.
Sinds Vasseur aan het roer staat van Sauber is het Zwitserse team duidelijk aan een opmars bezig. Ook Ferrari-junior Charles Leclerc heeft daar de vruchten van geplukt. De jonge Monegask volgend jaar waarschijnlijk de overstap naar de Scuderia maken.
Door de komst van Raikkonen komt meteen ook de positie van Ericsson onder druk te staan want met Antonio Giovinazzi staat er nog een Ferrari-talent te trappelen om zijn debuut in de F1 te maken. Door de hechte relatie tussen Sauber en Ferrari wordt aangenomen dat één van de zitjes toebehoort aan een Ferrari-junior.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België