logo
 

Raikkonen vraagt om updates

28 september 2012 — Kimi Raikkonen lijkt dan toch vol voor de wereldtitel te willen gaan. Dat blijkt uit zijn vraag naar Lotus toe om met nieuwe updates te komen.

Raikkonen vindt dat de wagen snel genoeg is, maar niet constant genoeg presteert onder alle omstandigheden. Dit moet anders, vindt de Fin, die bij het team aandringt om snel met extra updates op de proppen te komen.

“Het gaat erom de juiste setup te vinden om snel genoeg te zijn onder alle omstandigheden, droog of nat, en op elk circuit. In Singapore stonden we absoluut nergens, we moeten dus dringend weer vooruit en strijden om de overwinning.”

Raikkonen staat momenteel derde in de strijd om het kampioenschap, en heeft dus nog alle kansen op de titel, al heeft hij nog geen enkele race gewonnen. Het verschil met Fernando Alonso en Sebastian Vettel bedraagt momenteel respectievelijk 45 en 16 punten. Met nog zes races te gaan in 2012 maakt Raikkonen dus nog alle kans om wereldkampioen te worden. Hij vindt persoonlijk wél dat je toch minstens één race moet kunnen winnen als wereldkampioen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België