“Raikkonen was gefrustreerd, dat is een goed teken!”

15 april 2019 — Volgens Alfa Romeo-teambaas Frederic Vasseur was Kimi Raikkonen na afloop van de GP van China ondanks het behalen van de negende plaats enigszins gefrustreerd. Vasseur beschouwt dat echter als een goed teken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) op

“Ik was mijn vingers aan het kruisen op de pitmuur,” vertelde Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’. “Het was niet eenvoudig om op de knopjes te duwen.”

“Over het algemeen was het een goede zondag voor ons, zeker wanneer je het vergelijkt met de zaterdag,” waarmee Vasseur onder andere verwees naar de problemen die er waren op Antonio Giovinazzi zijn wagen.

Raikkonen finishte de race als negende in de punten, waarmee de Fin nogmaals bewees dat hij niets aan motivatie is verloren. Het scheelde zelfs niet veel of Raikkonen was nog net voor Sergio Perez gefinisht, iets waarin hij net niet slaagde.

“Hij behaalt punten, ook al start hij als dertiende,” zei een tevreden Vasseur. “Hij was zelfs wat gefrustreerd omdat hij aan het einde Ricciardo en Perez niet kon inhalen. Dat is een goed teken!”

Die frustratie kwam er deels ook omdat Raikkonen een tiental ronden voor het einde van de race wat performance verloor door schade aan zijn wagen. Al bij al was het echter een goede race, een race waarin Raikkonen zich met de Alfa Romeo-bolide in de kijker reed.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België