logo
 

Raikkonen: “We zijn gewoon te traag”

20 april 2013 — Voor Kimi Raikkonen en Lotus was het een teleurstellende kwalificatie ...

image
Eerst sneuvelde Romain Grosjean in Q2 en in Q3 verliep het voor Lotus al niet veel beter. Kimi Raikkonen reed slechts een negende tijd, op bijna een seconde van de tijd van polesitter Nico Rosberg. Een groot verschil met de besttijd die de Fin nog op vrijdag reed tijdens de tweede oefensessie.

Volgens Raikkonen was er geen specifiek probleem ofzo waardoor de povere kwalificatie te verklaren is. De Fin zegt dat Lotus in Bahrein simpelweg te traag is.

“We waren niet snel genoeg, dit was ons maximum,” zei Raikkonen in een reactie. “Misschien hadden we enkele plaatsen meer naar voor op de grid kunnen staan, maar zoals ik gisteren reeds zei, het voelt niet aan zoals we wensen.”

“Dit is één van de plaatsen waar we simpelweg niet voldoende snelheid lijken te hebben. Hopelijk verandert er tegen morgen nog wat,” besluit de Fin.

Door de gridpenalty die Lewis Hamilton kreeg mag Raikkonen wel van op de achtste in plaats van de negende plaats starten. Al is dat niet meteen een mooi cadeau, aangezien hij daardoor van op de ‘vuile’ kant van de baan moet vertrekken.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België