“Raikkonen wordt geen tweede keer ontslagen”

08 juni 2014 — Tijdens het raceweekend in Montreal zijn geruchten ontstaan, als zou Ferrari Kimi Raikkonen aan de deur zetten na de teleurstellende resultaten van de afgelopen races. image

Dat gerucht wordt nu met klem ontkend door Ferrari zelf. De Scuderia zette de Fin na het seizoen 2009 al eens aan de deur, om Fernando Alonso binnen te halen, maar moest daar wel ettelijke miljoenen euro’s voor neertellen.

“Ferrari zal Kimi geen tweede keer ontslaan.” vertelde een bron binnen het Italiaanse team aan Sport Bild. “We willen niet nog eens zo’n bom geld betalen als in 2009.” De Finse wereldkampioen van 2007 ligt immers niet enkel voor 2014, maar ook voor 2015 onder contract in Maranello.

Een andere bron, de manager van een niet nader genoemde rijder, wist nog te vertellen dat de ontslagpremie voor Raikkonen om en bij de dertig miljoen dollar zou bedragen, omdat Raikkonen ook nog een contract heeft voor volgend seizoen, met een optie voor 2016.

Raikkonen heeft al sinds de start van het seizoen de grootste moeite om de prestaties van Fernando Alonso te evenaren. Velen meenden al dat de motivatie van de Fin niet meer optimaal zou zijn, maar dat werd door Raikkonen zelf als nonsens bestempeld.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België