Raikkonen: “Ze waren 100 procent zeker, je ziet het resultaat”

26 juli 2014 — Het was vandaag niet het dagje van Kimi Raikkonen. De Fin werd vroegtijdig uitgeschakeld in Q3 nadat Ferrari dacht dat de Fin een tijd had gereden die voldoende snel was om zich te plaatsen voor het tweede deel van de kwalificatie.

image
Een wel erg pijnlijke fout van Ferrari, een fout die Italiaanse renstal niet voor de eerste keer maakt. Wat het alleen maar pijnlijker maakt is dat Jules Bianchi, die deel uitmaakt van de Ferrari driver academy, er in de Marussia voor zorgde dat Raikkonen werd uitgeschakeld.

Bij Ferrari maakten ze overduidelijk een strategische blunder van formaat. Al is men bij Ferrari zelf redelijk karig met commentaar, in tegenstelling tot de Fin, die daar normaal voor bekend staat.

“We hadden gepland om meerdere ronden te rijden maar het team zei dat het zou volstaan,” trachte Kimi Raikkonen een verklaring te geven voor de vroegtijdige uitschakeling. “Ik heb hen meermaals gevraagd of ze honderd procent zeker waren. Het resultaat daarvan kan je zelf zien.”

Raikkonen wond er duidelijk geen doekjes rond, terwijl teambaas Marco Mattiacci karig niet veel meer kwijt wou dan “geen commentaar” ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België