Raikkonen ziet de toekomst rooskleurig

03 april 2012 — Kimi Raikkonen lijkt zich helemaal goed te voelen bij Lotus. Voor de Fin voelt het aan alsof hij nooit is weggeweest en hij denkt dat Lotus met een beetje geluk de strijd kan aangaan met de topteams.

Hoewel Lotus nog geen wonderresultaten kon boeken tijdens de eerste twee grand prixs van 2012, denkt Kimi Raikkonen dat zijn team alles heeft om mee vooraan te strijden in het klassement. De Lotus E20 toonde zowel tijdens de kwalificaties als tijdens de races al goede resultaten op het vlak van snelheid, maar een samenloop van problemen zorgden ervoor dat de wagens nog niet zijn volledige potentieel kon tonen.

“Volgens mij hebben we een goede start van het seizoen genomen”, verklaart Raikkonen op de website van Lotus. “Zowel de chassisproblemen tijdens de wintertests als de slechte kwalificatie in Australië en de versnellingsbakwissel in Maleisië waren echter frustrerende problemen, maar desondanks hebben we getoond dat we die perfect kunnen oplossen en er als team zelfs sterker van kunnen worden.”

“Daarnaast voelt het ook aan alsof ik nooit ben weggeweest. De samenwerking met het team is optimaal, de wagen heeft genoeg potentieel en we hebben alles in huis om tijdens de race vooraan te strijden. Het enige wat ons tot nu toe nog ontbrak, was een beetje geluk.”

Tot slot had Raikkonen alleen maar lof voor Lotus, een team waar volgens hem een betere sfeer hangt dan hij in het verleden gewoon was in de Formule 1.

“Als mensen vinden dat ik er tegenwoordig meer ontspannen uitzie, dan ligt dat eigenlijk enkel aan het fantastische team dat mij met open armen heeft ontvangen. Er hangt een andere sfeer dan bij de vorige teams waarmee ik heb samengewerkt; het zijn open en rustige mensen die tegelijkertijd enorm hard werken. Hierdoor kan ik me ook beter concentreren op het racen zelf, dus als mensen denken dat ik er kalmer uitzie, wil dat niet zeggen dat ik minder geconcentreerd met racen bezig ben. Integendeel.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België