Raikkonen zinspeelt op verlengd verblijf bij Ferrari

16 april 2015 — Rijdt Kimi Raikkonen ook in 2016 nog voor Ferrari? Het ziet er naar uit dat de Fin er alvast graag nog een jaartje bij zou doen.


Kimi Raikkonen kende geen al te best seizoen 2014, maar 2015 lijkt een stuk beter te gaan worden. Tijdens de openingsrace in Melbourne moest de Fin opgeven door een technisch probleem, maar tijdens de twee volgende races eindigde de Fin telkens als vierde.

Raikkonen heeft een contract van twee seizoenen bij Ferrari, maar de Fin heeft een optie voor een derde seizoen. Raikkonen zinspeelt alvast op een eventueel verlengd verblijf bij de Italiaanse renstal.

“We zullen zien,” antwoordde Raikkonen toen hem de vraag werd gesteld of hij bij Ferrari zou blijven. “Uiteraard beslist het team daarover en moet je met hen daarover praten. Ik ben tevreden met hoe alles momenteel verloopt. uiteraard wensen we betere resultaten maar we hebben wat pech gekend tijdens de eerste drie races, of hoe je het ook wil noemen. Hopelijk krijgen we het voor elkaar zoals tijdens de laatste race, die een stuk beter was. jammer genoeg maakte ik tijdens de kwalificatie een fout. Tijd zal echter raad brengen en het is uiteindelijk het team dat moet beslissen.”

Sebastian Vettel, de teamgenoot van Raikkonen, is alvast voorstander van een eventueel verlengd verblijf van de Fin bij Ferrari.

“Ik heb een zeer goede relatie met hem en sinds ik zijn teamgenoot ben is er niet echt iets veranderd in vergelijking met daarvoor,” aldus Vettel. “Hij doet het enorm goed.”

“Ik ken de details niet van zijn contract. Het zal van hemzelf afhangen of hij in de Formule 1 blijft. Er is voldoende vraag naar een snelle rijder met ervaring zoals hij.”

Het ziet er echter niet naar uit dat Kimi Raikkonen Bernie Ecclestone om advies zal vragen ...

Laatste kans: Sakhir Grand Prix (RtAD) Spel 2020. Win 2.500 Euro met 5 Euro!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België