Ralf Schumacher: “Ik zie geen ‘nieuwe’ Bottas”

22 maart 2019 — Voormalig F1-rijder Ralf Schumacher gelooft niet dat we een nieuwe Bottas gezien hebben in Melbourne, hij is van mening dat de Fin zijn overwinning voornamelijk te danken heeft aan de kapotte vloer van Lewis Hamilton.

Dit bericht bekijken op Instagram

✊ߒ٢܊ @valtteribottas #AusGP • • • #Mercedes #MercedesAMGF1 #F1 #PETRONASmotorsports #VB77

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Met de overwinning van Valtteri Bottas in Australië viel er zichtbaar een zware last van zijn schouders. Velen hebben het over een herboren Bottas en sommigen durven zelfs stilletjes dromen van een scenario zoals dat van Rosberg en Hamilton in 2016 maar niet Ralf Schumacher.

De Duitser vindt het overdreven om het over een nieuwe Bottas te hebben en wijst op het feit dat een aantal factoren in het voordeel van de Fin speelden in Melbourne.

“Ik zou gewoon zeggen dat hij een goed weekend had,” aldus Schumacher in een podcast voor ‘Starting Grid.’

“Tijdens de kwalificatie heeft hij laten zien dat hij op het niveau van Hamilton zit maar uiteindelijk was hij toch een tiende trager omdat hij het beroemde foutje maakte. Zonder de schade aan Hamiltons auto en de start zou alles er zoals gewoonlijk hebben uitgezien.”

“Dat is waarom, en ja het is goed dat hij het gedaan heeft, we niet kunnen spreken van een nieuwe Bottas want dat zou erg verrassend zijn.”

De Duitser denkt dat de grootste zwakte van Bottas zijn wisselvalligheid is, hij moet constanter worden wil hij op het niveau van Hamilton geraken.

“Bottas heeft het juiste moment nodig, daar bestaat geen twijfel meer over sinds vorig jaar. Hij is het soort rijder dat snel als een pijl kan zijn maar hij is niet zo constant en ook al niet constant onder druk.”

“Hij stond niet onder druk want hij reed comfortabel aan de leiding. De kracht van Lewis is zijn consistentie, hij kan racen op het juiste moment. Ik zou willen dat Bottas dat ook kon maar het zou me verbazen als hij dat in de winter geleerd heeft.”

‘Uiteindelijk ligt dat ook aan je karakter maar hij reed een sterke race en ik ben erg blij voor hem,” besluit Schumacher. 

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België