logo
 

RB6 kent weinig verandering in Silverstone

Bij de renstal Red Bull Racing verklaarde technisch directeur Adrian Newey zopas dat de RB6 in Silverstone van geen al te grote upgrades zal worden voorzien.

Adrian Newey heeft dit seizoen duidelijk laten zien dat hij niet enkel in het verleden in staat was om een renstal van een zeer competitieve wagen te voorzien. Bij McLaren zal men hem vast missen, bij Ferrari droomt men er waarschijnlijk stiekem van hem op bepaalde dag in dienst te kunnen nemen. De man is niet gek van systemen als Computer Fluid Dynamics maar hij heeft de RB6 tot nu toe ook met de losse hand oppermachtig weten te maken. Hij maakte hem misschien wel zo oppermachtig dat er in Silverstone voorlopig nog weinig nieuwe uitvindingen voor zijn. Wel zal Newey hem nu nog tot in de kleinste details verfijnen.

“Onze wagen zal in Silverstone niet hard meer veranderen. Er zullen wel wat kleine veranderingen komen aan de vleugels. Onze diffuser en het F-duct kenden in Valencia al een zeer belangrijke evolutie en Vettel wist mede daardoor de race op zijn naam te zetten. Het circuit van Silverstone kent in 2010 wel een verandering. Uit ervaring kan ik alvast zeggen dat het circuit ook nu erg goed is. Ook de MotoGP-rijders hielden van het nieuwe circuit”, aldus Adrian Newey.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België