logo
 

Recordaantal toeschouwers voor Italiaanse GP

04 september 2017 — De Autodromo Nazionale Monza heeft afgelopen weekend een nieuw recordaantal bezoekers voor de GP van Italië verwelkomd.


De Formule 1 heeft laten weten dat voor het tweede raceweekend op rij een bezoekersrecord werd gevestigd. Nadat het circuit van Spa-Francorchamps een recordaantal bezoekers verwelkomde voor de Belgische GP was het een week later de beurt aan het circuit van Monza.

Verspreid over de drie dagen van het raceweekend zakten er 185 000 toeschouwers af naar het park van Monza. Opvallend is dat het record gevestigd werd ondanks het feit dat de zaterdag volledig verregende en de kwalificatiesessie zo’n drie uur opgeschort werd.

Het toeschouwersaantal lag dit jaar 32,8 procent hoger dan in 2016. Met 185 000 toeschouwers werd ook het record uit 2000 verbroken. In vergelijking met 2000 werden er 15,7 procent meer toeschouwers verwelkomd.

“Een toename met meer dan dertig procent tegenover vorig jaar is echt schitterend”, aldus Sean Bratches, de commerciële baas van de Formule 1.

Met zijn 185 000 toeschouwers verspreid over de drie dagen blijft Monza echter wel serieus onder het record dat Spa-Francorchamps een week eerder neerzette. De GP van België verwelkomde dit jaar verspreid over de drie dagen van het raceweekend immers 265 000 toeschouwers.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België