Red Bull: “Alex Albon kan mogelijk uitgeleend worden in 2021”

29 december 2020 — Volgens Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko bestaat de kans dat Red Bull volgend jaar Alex Albon eventueel uitleent aan een andere renstal indien die kans zich aandient.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing)

Voor Alex Albon was het een enorme teleurstelling dat hij zijn racezitje bij Red Bull aan Sergio Perez verloor. De Britse Thai blijft wel actief binnen het Red Bull F1-team, weliswaar als test- en reserverijder.

Albon liet reeds verstaan dat hij zijn pijlen vooral op 2022 richt, het jaar waarin hij hoopt om opnieuw een plaats op de startgrid te veroveren. Toch zou het zomaar kunnen dat we Albon al in 2021 opnieuw op de startgrid zien staan.

“We hebben Albon verzekerd dat we hem uitgebreid zullen inzetten tijdens tests,” aldus Marko tijdens een interview met ‘Motorsport-Total.com’.

“Er zullen aparte tests zijn voor de 2022-baden. Hij zal ook heel wat simulatorwerk doen en zal ook de reserverijder tijdens veel races zijn. Dat heeft betrekking op de vier wagens die we hebben. Er bestaat een kans dat hij op dat vlak moet invallen.”

“Daar bovenop zijn we ook bereid om hem uit te lenen indien een ander team snel een rijder nodig heeft. Hij kan daardoor mogelijk alsnog racen. Dit is niet het einde voor hem.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België