Red Bull, AlphaTauri en Racing point wilden racen, de andere teams niet ...

13 maart 2020 — Net als onder de F1-fans en media heerste er ook onder de F1-teams geen eensgezindheid over het al dan niet doorgaan van de GP van Australië.

Het was opvallend hoe de F1-paddock en bij uitbreiding alle media en fans urenlang in het ongewisse bleven over het al dan niet doorgaan van de GP van Australië. Conflicterende berichten doken op en op de sociale media werd er druk gespeculeerd.

Op een bepaald moment dook het bericht op, nog voor de race officieel geannuleerd was, dat een Duitse en Finse rijder op het vliegtuig richting Europa gestapt waren. Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen zouden de desbetreffende rijders geweest zijn.

Het waren de eerste indicaties dat er ook in de F1-paddock een serieuze tweespalt was. Volgens sommigen stemden de F1-teams tijdens een vergadering vijf tegen vijf wat betreft het doorgaan van de F1-race. Maar ook daarna zouden de meningen nog verdeeld geweest zijn en zelf nog veranderd zijn.

Toen de F1-paddock voor het personeel open ging zagen we van verschillende teams het personeel binnengaan, maar er waren ook enkele opvallende afwezigen.

McLaren had al eerder te kennen gegeven dat ze niet wilden racen maar ook Mercedes, Ferrari en Renault zouden te kennen gegeven hebben dat ze fel tegen het doorgaan van het raceweekend waren. Het Haas F1-team, Alfa Romeo en Williams gaven ook te kennen liever niet te racen.

Aan de andere kant stonden Red Bull, AlphaTauri en Racing Point F1. Zij wilden ondanks het terugtrekken van McLaren en de dreiging van het coronavirus wel racen, tenzij de autoriteiten zouden beslissen dat de race niet mocht doorgaan.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België