Red Bull-baas: “Verstappen heeft geen andere opties”

30 augustus 2017 — Red Bull-baas Dietrich Mateschitz benadrukt dat de kans dat Max Verstappen vervroegd zal vertrekken bij de Oostenrijkse formatie nihil is.


Het was al voor de zesde keer dit seizoen dat Max Verstappen de eindstreep niet zag van een race. Het voedt de geruchten dat de Nederlander zijn contract, dat loopt tot einde 2018, niet zal uitdienen bij de Oostenrijkse energiedrankengigant en misschien wel andere oorden opzoekt.

Het enige probleem is dat er geen kant-en-klare oplossing is voor Max want Ferrari bevestigde zijn line up al voor volgend seizoen en het lijkt erop dat ook Mercedes op de ingeslagen weg met Bottas verder zal gaan.

Dietrich Mateschitz, grote baas van Red Bull, staat achter zijn rijder als die vindt dat Renault een tandje moet bijsteken. “Zes uitvalbeurten op twaalf races is simpelweg te veel,” aldus Mateschitz.

Tegelijkertijd vindt de Oostenrijker ook dat er voor Verstappen niets anders opzit om het beste te maken van deze slechte situatie.

“Waar zou hij op dit moment heen gaan? We weten wel dat we Max in de toekomst niet zullen kunnen behouden als we hem geen betere auto kunnen geven.”

Ondanks dat hij vindt dat Renault één van de grootste oorzaken is van het niet presteren van zijn team, denkt hij niet dat een andere motorenleverancier een optie is in de nabije toekomst. Red Bull en Renault zijn veroordeeld tot elkaar.

“Op dat vlak is er nog niets veranderd voor ons. Een Mercedes of Ferrari kunnen we niet krijgen en een Honda-krachtbron zou ons geen stap vooruit brengen.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMax VerstappenRed Bull

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië