Red Bull beleeft nachtmerrie in de woestijn van Bahrein

08 april 2018 — Voor Red Bull Racing zat de GP van Bahrein er na amper enkele minuten al op. Beide wagens moesten in de openingsronden van de race immers opgeven.


“Dit is hard, bijzonder hard wanneer het zo vroeg in de race gebeurt,” zei Ricciardo nadat hij tijdens het begin van de race moest opgeven. “Ik was opgefokt voor de race. Wanneer het een nachtrace is dan kan je heel de dag nadenken over de race. Je probeert je in gereedheid te brengen voor wanneer de race plaatsvindt en dan is het na amper twee minuten voorbij.”

“Ik verloor alle vermogen, het leek een batterij- of elektrisch probleem. Alles schakelde uit en ik kon niets doen. Ik weet momenteel niet wat de reden was, maar het is de harde realiteit soms in deze sport. Ik hou ervan maar soms haat je het.”

Volgens Ricciardo kwam er geen waarschuwing alvorens hij plots het probleem had en zo konden de mecaniciens van Red Bull Racing al vroeg inpakken in Bahrein.

Ook voor teamgenoot Max Verstappen zat de race er na enkele ronden al op. De Nederlander moest opgeven nadat zijn wagen te ernstig beschadigd raakte door een aanrijding met Lewis Hamilton.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België