Red Bull beperkt de schade in Monza

07 september 2014 — Het team van Red Bull wist met een vijfde en zesde plaats de schade op het circuit van Monza enigszins te beperken.


De voorbije twee races werden vooraf door Ferrari en Red Bull beschouwd als races waarin de schade beperkt moest worden. Door de superieure Mercedes-motoren waren de verwachtingen op de snelle circuits van Spa en Monza laag. Toch behaalde Red Bull een zege in Spa. Dit weekend was er geen verrassing weggelegd voor het Oostenrijks team, maar de schade bleef beperkt met een vijfde en zesde plaats.

“Vijfde en zesde was het absoluut hoogst haalbare vandaag,” aldus teambaas Christian Horner. “We hebben twee verschillende strategieën gebruikt. Sebastian (Vettel) had een agressieve om eerder binnen te komen dan de McLarens. Daniel (Ricciardo) deed het omgekeerd” om in schone lucht te komen.”

“Daniel had een lange eerste stint en een kortere tweede. Zijn inhaalmanoeuvres om terug naar voor te rijden waren indrukwekkend. Sebastian had het moeilijk met zijn banden. Het was onvermijdbaar dat ze van positie moesten wisselen. Maar met een vijfde en zesde plaats op een circuit gedomineerd door wagens met een Mercedes-motor is de schade beperkt gebleven.”

Ricciardo gaf achteraf wel toe dat hij de betere strategie had meegekregen.

“Gezien we geen geweldig tempo hadden moesten we iets anders doen, daarom hadden we een lange eerste stint. Uiteindelijk hielp ons dat op het einde van de race,” vertelt de Australiër.

Voor Vettel was het een ander verhaal.

“We wilden voorbij de McLaren-rijders geraken dus hebben het agressief aangepakt met een vroege stop, maar de banden ging snel achteruit. Achteraf gezien was dit het beste wat we konden doen vandaag,” aldus Vettel

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België