“Red Bull beschikt over het betere chassis”

11 maart 2018 — Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko beschikt Red Bull over het betere chassis, al heeft de renstal wel nog steeds een handicap wat de motor betreft.

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing (@redbullracing) op

Red Bull liet tijdens de wintertests met de RB14 bemoedigende resultaten zien en dat doet opnieuw dromen van een strijd om de titel komend seizoen. Bij Red Bull geloven ze alvast rotsvast in hun bolide, al moet motorpartner Renault volgens hen nog een tandje bijsteken. Volgens Helmut Marko beschikt Red Bull immers over het betere chassis.

“Wij hebben het betere chassis,” aldus Helmut Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Het verschil wordt gemaakt door de motor.”

Volgens Red Bull-ontwerper Adrian Newey zijn er echter ook nog andere zaken die de prestaties beïnvloeden. Het verbranden van olie bijvoorbeeld.

“Bij ons bedraagt de olieconsumptie 0,1 liter per 100 liter brandstof. Mercedes en Ferrari zoeken de limiet op van 0,6 liter,” aldus Newey.

Net als vorig jaar zorgt de verbranding van olie opnieuw voor discussies. De voorbije testweek in Barcelona werd bij de Ferrari SF71-H meermaals een rookpluim gezien toen die de garage verliet. Het ziet er dus naar uit dat ook dit jaar de F1-teams de limieten opzoeken van wat wel en niet mag.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België