Red Bull beslist uiterlijk eind oktober over F1-toekomst

08 oktober 2015 — Dietrich Mateschitz, de grote baas van Red Bull, heeft bevestigd dat Red Bull uiterlijk tegen eind oktober zal beslissen of het in de Formule 1 blijft.


Red Bull dreigde er reeds meermaals mee om de Formule 1 vaarwel te zeggen. De producent van de wereldberoemde energiedrankjes wil na een teleurstellende periode opnieuw competitief worden en daarvoor heeft het een competitieve motor nodig.

De renstal is momenteel in onderhandeling met Ferrari voor de levering van motoren. Red Bull vreest echter zogenaamde B-spec Ferrari-motoren te krijgen, waarna het voor de zoveelste keer dit seizoen er mee dreigde om de Formule 1 vaarwel te zeggen.

Teambaas Christian Horner liet eerder reeds verstaan dat zowel Red Bull als Toro Rosso niet meer op schema zitten met de ontwikkeling van de wagen voor 2016, dit omdat er nog steeds geen motorleverancier is. Het is echter maar de vraag of beide teams volgend seizoen nog in de Formule 1 aanwezig zullen zijn. Daarover moet echter uiterlijk tegen eind oktober duidelijkheid zijn.

“We streven er naar om motoren te krijgen, maar we krijgen er geen, althans niet de motoren die we willen hebben,” zei Mateschitz tegenover Speedweek.

Wanneer er gevraagd wordt naar de tijd die er nog rest om een overeenkomst te bereiken antwoord Mateschitz: “Ik denk ergens tegen eind oktober.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België