Red Bull bevestigt dat het een motor heeft voor 2016

28 november 2015 — Red Bull is er eindelijk in geslaagd om een overeenkomst te bereiken voor de levering van motoren voor komend seizoen.


De voorbije maanden was Red Bull op zoek naar een competitieve motor voor het seizoen 2016. Eerst was het een dreigement om Renault onder druk te zetten maar later moest het effectief op zoek naar een nieuwe motorleverancier nadat het de samenwerking met Renault stopzette.

Samen met de zoektocht naar een competitieve motor volgde ook een maandenlang welles-nietesspelletje over het al dan niet verlaten van de Formule 1. Zelfs deze week liet Red Bull-baas Dietrich Mateschitz nog uitschijnen dat het nog steeds niet zeker was dat Red Bull volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 zou staan.

Die zekerheid is er nu wel want Red Bull bevestigde dat het een motorovereenkomst voor volgend seizoen heeft ondertekend.

“We hebben ons ingeschreven voor het wereldkampioenschap en we hebben een contract getekend voor een motor. Ik kan echter niet vertellen naar welke naam hij zal luisteren,” aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. “Komende week zullen we heel wat nieuwe en uitermate interessante partners onthullen. Dus ja, we zullen op de startgrid staan, tenzij er iets ongelooflijk zou gebeuren.”

Algemeen wordt verwacht dat Red Bull met een doorontwikkelde Renault-motor zal rijden, al zou dat dan wel niet onder de naam van Renault zijn. Bovendien zou die motordeal ook los staan van wat Renault zelf van plan is in de Formule 1. Voorlopig is het echter nog afwachten of deze sterke geruchten komende week ook daadwerkelijk bevestigd worden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België