“Red Bull bevindt zich wat de motor betreft in een kritieke situatie”

28 september 2015 — Red Bull heeft nog steeds geen motordeal voor volgend seizoen en dat zorgt volgens teambaas Christian Horner voor een kritieke situatie.


Red Bull en motorenleverancier Renault zetten hun samenwerking eind dit seizoen stop. Het team probeerde achtereenvolgens voor motoren aan te kloppen bij Audi en Mercedes maar het botste twee keer op een ‘njet’.

Uiteindelijk probeert Red Bull nu tot een overeenkomst te geraken met Ferrari maar het is daarbij bevreesd dat het zogenaamde B-spec motoren zou krijgen. Het seizoen nadert zijn einde en aangezien er nog steeds geen overeenkomst is met een motorenleverancier begint Christian Horner zich zorgen te maken.

“De situatie is redelijk kritiek. Terwijl we hier zitten hebben we nog geen motor,” zei Christian Horner op zondag in de F1-paddock van Suzuka. “Het belangrijkste voor ons is dat we over een ‘first-class’-motor beschikken. Eerst en vooral moeten we de samenwerking met onze huidige motorenpartner afsluiten, maar ik denk dat Dietrich Mateschitz onze situatie duidelijk heeft gemaakt.”

Zowel Red Bull als Toro Rosso zijn reeds druk bezig met het ontwikkelen van hun wagen voor volgend seizoen. Indien je nog niet weet met welke motor je gaat rijden vormt dat uiteraard een groot probleem.

“We zijn al laat, erg laat,” aldus Horner. “Voor Toro Rosso is het waarschijnlijk erger dan voor Red Bull. Het was twee weken geleden al kantje boordje dus nu zijn we zeker erg laat.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België