logo
 

“Red Bull blijft doorontwikkelen”

19 augustus 2013 — Lotus-teambaas Eric Boullier denkt dat Red Bull vrijwel het enige team zal zijn die volop zal blijven ontwikkelen aan de wagen van dit seizoen. image

De RB9 is opnieuw aan een zeer sterk seizoen bezig. Een vierde opeenvolgende wereldtitel bij zowel de constructeurs als bij de rijders komt steeds dichterbij. Volgend jaar krijgen we echter zeer ingrijpende veranderingen van het technisch reglement, maar het ziet er volgens Boullier niet naar uit dat Red Bull snel zijn focus zal verleggen naar 2014.

Tot nog toe heeft enkel Caterham toegegeven dat ze 2013 achter zich laten, om zich volledig te concentreren op de nieuwe wagen voor volgend seizoen. Boullier gelooft echter dat de rest van de teams niet veel later zullen volgen. Met de aankomende reglementswijzigingen moet men zich immers nog vroeger dan de voorbije jaren vastpinnen op de nieuwe bolide. Volgens de Fransman bevindt Lotus zich op dat vlak op dezelfde hoogte van onder meer Ferrari en Mercedes. Boullier ziet zijn team dan ook in staat om tot het einde van het seizoen vooraan mee te strijden.

“Ik denk wel dat de meeste teams, met uitzondering van Red Bull Racing, de ontwikkeling van de huidige wagen snel zullen afremmen om zich toe te spitsen op de voorbereiding van volgend seizoen. Dit gezegd zijnde denk ik dat we ons in een zeer goede positie bevinden voor de tweede seizoenshelft, gezien onze wagen zich momenteel in de voorste gelederen bevindt. We hebben nog een grote update klaar voor Spa. Die zal hoogstwaarschijnlijk de basis vormen voor de rest van het seizoen, dus we moeten zeker tot op het einde kunnen rijden voor de podiumplaatsen.” aldus Eric Boullier.

image

Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van BelgiëLotusRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië