Red Bull boos over telefoontje van Mercedes: “Max werd gevraagd zich uit de titelstrijd te houden”

12 november 2016 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft in een telefoontje naar Jos Verstappen laten weten dat Max Verstappen zich best niet te veel in de titelstrijd mengt.


Met nog twee races te gaan gaat de titelstrijd enkel nog tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Bij Mercedes willen ze absoluut vermijden dat een technisch probleem de titelstrijd zou beslissen.

De renstal vreest echter ook dat een eventuele aanrijding de titelstrijd beslist. Daarbij moet niet alleen aan een aanrijding tussen Rosberg en Hamilton gedacht worden maar ook aan een eventuele aanrijding met een andere wagen.

In Mexico scheelde het niet veel want daar was er contact tussen Rosberg en Verstappen. De Nederlander staat ervoor gekend om niet aan de kant te gaan, zelfs indien hij de strijd aangaat met iemand die voor de wereldtitel aan het strijden is.

Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, zou volgens verschillende media een telefoontje naar Jos Verstappen gedaan hebben en daarin gevraagd hebben dat Max zich niet in de titelstrijd zou mengen. Toto Wolff zegt dat hij wel vaker met Jos Verstappen telefoneert.

“Indien hij door een aanrijding met Nico of Lewis de titelstrijd beslist dan zou dat voor een bijzonder negatief imago zorgen. Ik wilde hem dat alleen maar duidelijk maken,” aldus Toto Wolff.

Tegenover ‘auto motor und sport’ liet Dr. Helmut Marko van Red Bull het volgende verstaan: “Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt, de vader van een rijder bellen om hem te manipuleren. Dat getuigt van een slechte stijl. Wanneer hij iets van ons wil dan moet hij de verantwoordelijke van Red Bull contacteren.”

Verder laat Marko ook weten dat beide Red Bull-piloten zich op hun eigen race zullen concentreren, los van de titelstrijd.

“We rijden onze eigen race. Het is niet dat we door Mercedes op een ronde gezet worden,” laat Marko weten. “Indien we ons vrijwillig terugtrekken dan kunnen we beter afspreken dat Mercedes met haar beirde rijders om 11u haar eigen race rijdt terwijl de rest om 14u gaat racen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België