Red Bull: “De ene rijder heeft niet meer schuld dan de andere”

30 april 2018 — Red Bull-talentenjager Dr Helmut Marko legt de schuld voor de crash in Baku zowel bij Ricciardo als bij Verstappen.

ߗ£ @christianhornerofficial: We allow our drivers to race, which they have done to great effect over the past two years, but it's always on the understanding that the Team comes first and they allow each other space. An #AzerbaijanGP to forget for us today, but it's one to learn from. No blame attributed to either driver, both race hard and want to win. Both drivers have apologised and will also apologise to the whole Team that work tirelessly to produce their cars. #repost #F1 #Azerbaijan #danielricciardo #maxverstappen

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het was bijna voorbestemd om mis te lopen. Beide Red Bulls beleefden onderling al een aantal hachelijke momenten tijdens de GP van Azerbeidzjan tot het in ronde negenendertig misliep. Ricciardo reed achterop Verstappen en de race zat er voor beide vechtjassen op.

Helmut Marko vertelde bij ‘Sky’ dat beide rijders tegen elkaar mogen racen maar dat het gisteren uit de hand liep.

“Dit was een race incident,” aldus Marko. “De ene heeft niet meer schuld dan de andere. We laten onze rijders altijd racen, maar dan rekenen we er wel op dat ze hun verantwoordelijkheid dragen.”

De Oostenrijker gaf aan dat het incident besproken is maar hij benadrukte dat ze niet wilden ingrijpen omdat het tegen de filosofie van het team ingaat. Hij wou ook nog kwijt dat de focus van beide rijders nu ligt op zich te verontschuldigen bij het personeel en niet om een schuldige aan te duiden.

“Dit is erg teleurstellend voor het team. We hebben vandaag veel punten laten schieten,” aldus Verstappen. “Ik denk niet dat we onze tijd moeten steken in het aanduiden van een schuldige want uiteindelijk racen we voor een team. We vertegenwoordigen een heleboel mensen en als dingen zoals dit gebeuren is dat voor geen van beiden een goede zaak.”

Ricciardo liet weten dankbaar te zijn dat Red Bull het toestaat dat hun rijders tot op het scherpst van de snee mogen strijden.

“Het belangrijkste is nu dat we ons verontschuldigen bij het team,” aldus Ricciardo. “We zouden niet in deze situatie willen zijn maar ik ben gewoon dankbaar voor het feit dat het team ons laat racen. Dat doen Max en ik allebei heel graag en dat is geweldig.”

“We voelen ons allebei slecht over de manier waarop dit afgelopen is, en vooral voor het team dan. Ik dacht dat het gat aan de binnenkant was en eens ik daarvoor gekozen had moest ik er voor gaan. Maar ja, ik ben vooral ontstemd over hoe het team zich nu moet voelen,” besluit Ricciardo.

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België