logo
 

Red Bull: “De middelen van Honda kennen hun gelijke niet”

23 augustus 2018 — Red Bull-talentenjager Dr Helmut Marko laat weten dat het voor de concurrentie onmogelijk is om Honda bij te benen als het aankomt op de middelen die de Japanners ter beschikking hebben.

Een bericht gedeeld door Honda Racing F1 (@hondaracingf1) op

Er wordt hard gewerkt bij Honda want volgend jaar zullen de Japanners naast Toro Rosso ook de hoofdmacht van Red Bull van krachtbronnen voorzien. Na de valse start die Honda met McLaren maakte in 2015 gelooft Helmut Marko dat Honda nu klaar is om haar ware potentieel te tonen.

“De samenwerking met Toro Rosso verloopt zonder moeilijkheden,” aldus Marko bij ‘Servus TV.’ “Volgend jaar zal Honda nog een tandje bijsteken, ze hebben een ontwikkelingscentrum in Sakura zoals niemand van de concurrentie er ooit een zal hebben.”

“We hebben een andere aanpak met Honda dan McLaren. In plaats van te vertellen welke motor ze moeten bouwen vertellen wij: ‘bouw de snelst mogelijke motor voor ons en wij proberen er een chassis omheen te bouwen. We stellen geen eisen, we beslissen alles in samenspraak.”

Sinds Renault weer aan de start staat met een fabrieksteam is Red Bull dat etiket kwijt en dat scheelt een hele slok op de borrel. Marko wil ook nog benadrukken dat buiten die reden het feit dat de Fransen nog steeds geen vuist kunnen maken in het V6-tijdperk ook heeft bijgedragen aan de beslissing om de overstap naar Honda te maken.

“Renault maakte elk jaar voorspellingen dat ze het jaar nadien competitief gingen zijn maar dat is er nooit van gekomen. We hebben het vertrouwen in Renault verloren. Honda is een toegewijde partner en voor hen zijn wij het belangrijkste team.”

Marko ontkent niet dat de beslissing van Daniel Ricciardo om het team te verlaten te maken heeft met een wantrouwige houding van de Australiër ten opzichte van nieuwe partner Honda. De Oostenrijker gelooft echter dat ze bij Honda de nodige lessen hebben getrokken uit het debacle bij McLaren.

“Honda beseft dat het fouten gemaakt heeft en ze hebben wat wijzigingen doorgevoerd op het vlak van personeel. Ze hebben ook hulp van specialisten van buitenaf ingeroepen.”

“De resultaten van Toro Rosso tonen aan dat ze vooruitgang boeken en ik ben er ook zeker van dat we volgend jaar ver voor Renault zullen eindigen,” besluit Marko.

Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België